mail


Beste Club leden en liefhebbers, (If you can't read dutch, please go to the english version)

Welkom bij de pagina van De Nederlandse NSX club. Kies uit één van de volgende onderdelen:

Evenementen
      World Of Honda NSX tour 2001
      NSX Trophee SPA 2000
      NSX veluwe rit 2000
Mailinglist
Aanmelden
NSX in nederland
Ledenlijst


Evenementen

30 September 2001 - World Of Honda NSX tour 2001 - Verslag

Op 30 september 2001 heeft het tweede evenement van de Nederlandse NSX club plaatsgevonden. Dit jaar was de naam van de rit:

World Of Honda NSX tour 2001

Het was dit jaar weer een groot succes. Ook zat het weer dit jaar mee. (in tegenstelling tot vorig jaar). Hier volgt een verslag van het evenement.

De foto's zijn ondertussen beschikbaar. Kom snel kijken in de gallery.

Ontvangst

We hebben dit jaar afgesproken bij HYPERformance in Zoetermeer. Tussen 11.00 en 12.00 werden alle deelnemers verwacht. Tegen 12.00 hadden we een mooi aantal auto's bij elkaar gekregen. In totaal 6 NSX-en en dat is 1 meer dan volgend jaar. Zo gaan we langzaam. Voor volgend jaar proberen we de datum eerder te plannen en dan proberen zo veel mogelijk nieuwe NSX-en aan te trekken, zodat we een nog grotere NSX groep hebben. We hebben de auto's opgesteld voor een uitgebreide foto sessie. Eerst de 6 NSX-en op een rij en vervolgens 6 andere type-R Honda's er tegen over.

Hier volgt de lijst met auto's die aanwezig waren en mee hebben gereden tijdens de rit:

1.      NSX            wit              1992    
2. NSX rood 1991
3. NSX rood 1992
4. NSX rood 1992
5. NSX rood 1992
6. NSX zwart 1993
7. Integra (R) wit ?2000
8. Integra (R) wit ?2000
9. Integra (R) wit ?2000
10. Integra (R) wit ?2000
11. Integra (R) wit ?2000
12. Accord (R) wit ?2000
13. Accord groen ?1998
14. Civic geel ?2000
15. CRX

zwart

1988

Welkomswoord

Tegen half één zijn we begonnen met een welkomswoord wat werd gevolgd door een uitleg over de route. Ook voor het wegrijden werden er nog instructies gegeven door Gerard zodat dit mooi op film kwam. Helaas had niet iedereen dit goed begrepen. ;-), maar na wat uitleg van Gerard, ging het de tweede keer wel goed

De route

Omdat de meesten nog niet gegeten hadden zijn we eerst naar een tankstation gereden. Hier hebben we even snel een broodje gehaald. Toen het broodje op was zijn we snel de route gaan volgen. Deze ging als eerste over een stukje snelweg. We hadden hier een mooie rij van wagens netjes aan de rechterkant rijden. Ongeveer 5 kilometer later gingen we er af richting Gouda. Bij een onduidelijke rotonde gingen mensen voor een extra rondje, maar we zijn uiteindelijk wel allemaal bij elkaar gekomen. Hierna reden we door het schilderachtige nederland op weg naar Haarzuilens.

Haarzuilens

Bij Haarzuilens waren we van plan foto's te nemen bij een mooi kasteeltje. Helaas was de poort dicht. Ook voor het kasteeltje was het te druk om de NSX-en te parkeren. We zijn toen doorgereden naar de tweede foto plek (die we achter de hand hadden). Dit was in het plaatsje Haarzuilens zelf. Dit leverde ook erg leuke foto's op. Helaas waren de bewoners niet echt blij met ons bezoek.

Vervolg van de route

We vervolgden onze route naar het volgende (nieuw ingelaste) foto punt. Ditmaal gingen we een gebouw op zoeken. Op de parkeerplaats bij het bedrijf van Gerard was voldoende plaats om al de auto's te parkeren. Hier tegenover stond een spiegelwand, wat de volgende foto('s) opleverde.

Vanaf de parkeerplaats gingen we richting het kartcentrum. Onderweg zagen we een NSX-en voor ons rijden.

Kartcentrum

Bij het kartcentrum werd het iedereen toch een beetje serieuzer. Hier vond namelijk een volledige kart-competitie plaats. De kart-competitie bestond uit een uitleg, 2 trainingen, 2 races en een finale. Het was een zeer spannende competitie. De winnaar van de kartcompetitie is: Gerard van Santen. Gefeliciteerd Gerard! Hij ging samen met nr. 2 (Jimmy) en 3 (Ken) met een beker naar huis. Ik zelf had samen met Dimer van Santen het snelste rondje gereden.

Afsluiting

Na het karten werd er afgesloten. Voor de mensen die dat wouden, konden nog wat eten bij het kartcentrum. Na het nodigde Gerard iedereen uit om bij hem thuis Formule 1 te kijken. Bedankt Gerard. De meeste NSX-en stonden daarna bij gerard voor de deur. Na een kopje koffie en een spannende formule 1 wedstrijd, was de dag voor de meeste mensen echt afgelopen. De NSX-en konden weer naar huis.

Het was een hartstikke leuke dag. Ook het weer zat dit jaar mee.
Ik wil bij deze iedereen bedanken die heeft meegeholpen en die heeft deelgenomen aan deze dag. Voor iedereen: tot volgend jaar. Dan zal het waarschijnlijk weer eerder in het jaar plaatsvinden. Hopelijk kunnen we dan nog meer NSX-en bij elkaar krijgen.

Heeft u nog opmerkingen / aanmerkingen / suggesties of aanvullingen op dit verhaal stuur dan even een mail.

 

15/16/17 SEPTEMBER 2000 - NSX Trophee SPA 2000 - verslag

Door Renso Lohuis:

In het weekend van 15/16/17 September 2000 was er weer veel te doen op het circuit van Spa francorchamps. De Honda NSX trophee vond namelijk plaats in dit weekend. De Honda NSX trophee is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de europese NSX club. Twee van onze clubleden deden mee met de race. Dit waren Guus Toth en Gerard van Santen. Ik zelf was er ook, maar alleen op zaterdag en zondag. Op zondag waren er meerdere clubleden, waaronder Marco de Ruiter en Louis Blansjaar.

Helaas zijn de foto's nog niet ontwikkeld. Binnenkort zul je alle foto's hier op het net kunnen vinden.

Ik zal even een korte samenvatting geven van mijn belevingen van dit weekend. De NSX trophee is een race waarbij er wordt gereden tussen NSX-en. Naast de NSX mogen ook andere honda's en zelfs een paar porsche meedoen. Echter iedereen rijdt in zijn eigen klasse. Zo zijn er 3 verschillende NSX klasses.

NSX-standaard: Hierin rijden standaard NSX-en. Bij deze NSX mag er niks worden veranderd, behalve de remmen.
NSX-gemodificeerd: Hierbij mag je je auto helemaal verbouwen zolang de auto straatlegaal blijft
NSX-prototype: Hierbij mag je alles aan je auto veranderen. Hij hoeft ook niet meer straat legaal te zijn. Deze auto's worden meestal met trucks vervoerd.

Guus en Gerard reden beide mee in de NSX prototype klasse. Waarbij Guus reed in de race NSX van een (amerikaanse) vriend. En Gerard in zijn NSX met supercharger (die er sinds kort in zit). In totaal deden er 30 auto's mee aan de race waaronder:

1 NSX-standaard, 2 NSX-gemodificeerd en 5 NSX-prototypes. Een heleboel integra's waarbij de meeste onder de categorie integra-prototype vielen. een paar Honda civic's en een handvol porsches. Over de race zal ik verder niks vertellen. Ik heb hiervoor aan Gerard van Santen gevraagd of hij hierover wil schrijven. Ik heb dit onder andere gedaan omdat hijhet hele weekend heeft meegemaakt en omdat hij zelf heeft meegereden.

Door Gerard van Santen:

Helaas was het stuk te groot om helemaal te plaatsen. Klik hier voor het complete verslag van gerard van Santen .

Vrijdag 15 september was het dan zover. Na afgelopen februari mijn EU-racelicentie te hebben gehaald zou ik dan mijn allereerste race met een auto op een circuit gaan rijden. Wat is er dan mooier om dit te doen dan met
mijn eigen Supercharged-NSX. Vrijdagochtend vertrekken richting België betekende eerst het omzeilen van
allerlei blokkades. Het kostte mij (en mijn gezin) drie uur om via allerlei sluiproutes van Amsterdam naar Utrecht te komen. Toen ik uiteindelijk voorbij de eerste blokkade was, kon ik in één ruk doorrijden naar het circuit.

Stilletjes hoopte ik dat het zaterdag en zondag zou gaan regenen, omdat ik dan niet meer zo in het nadeel zou zijn v.w.b. de balans van mijn auto. In de regen is het juist een voordeel als de auto zachter is afgeveerd en als
je smallere banden gebruikt.

Zaterdag bleek dat mijn gebeden waren verhoord. Het goot met bakken uit de hemel. Op het circuit aangekomen bleek, dat er toch wel een vorm van paniek te zijn uitgebroken. Wel of geen regenbanden of misschien wel intermediates. Voor
mij was er geen probleem. Ik had alleen mijn straatbanden. De vrije training liep voor mij best wel voorspoedig. De busstop was een fantastische ervaring vooral het aanremmen vanuit de vierde versnelling (ongeveer 200 km p/u) naar de tweede versnelling en dan vol op het gas de busstop door was een waanzinnige belevenis.

Mijn NSX was waarschijnlijk de snelste op het rechte stuk, omdat ik daar optimaal gebruik kon maken van mijn supercharger.Alleen was ik hierdoor ook de zwaarste auto van het circuit en dit had weer gevolgen voor de remmen en de bochtensnelheid. Echter in de regen voelde ik mij als een vis in het water.

Zondagochtend bleek weer een regendag te worden. Ik dus blij. 's Morgens de eerste race. Wat is dat een belevenis. Gelukkig waren er een heleboel supporters uit Nederland gekomen, zodat prikkel om te presteren optimaal was. Het opstellen, de warming-up. Alles was fantastisch. Ik stond in het midden van het startveld met 2 of 3 plaatsen achter mij Guus. Voor mij stonden allemaal hele snelle Integra's en de NSX van Didier. Ik wist dat ik in potentie de snelste start zou moeten kunnen maken. Echter ik verknalde de start volledig en werd ook afgeblokt door de auto's voor mij. Ik zag al snel dat Guus een fantastische start had gemaakt en hij  at dan ook al gelijk achter mij. Zo gingen we met z'n alle naar boven. Ik zag werkelijk niets meer door de spray. Het enige wat ik toen dacht: laat ze voor mij maar gaan en ik concentreer mij alleen maar op Guus die achter mij zat. Het werd een fantastische race van 10 ronden (ongeveer 72 km) met Guus vlak op mijn staart. Uiteindelijk was het mij gelukt om Guus  achter hem te houden en met 6 seconden voorsprong als 2e NSX te eindigen (op mijn standaard straatbanden, waarvan het profiel voor niet veel meer was).

De 2e race werd een waanzinnige gebeurtenis. Dit keer had ik een fantastische start en pakte ik zelfs de NSX van Didier plus een aantal Integra's. Gedurende de gehele race was ik in gevecht met een aantal Integra's die in de eerste race voor mij zaten. Op het rechte eind reed ik makkelijk van ze weg, maar in de bochten waren ze sneller (voorwielaandrijving, 400 kg lichter, regenbanden etc.).  Een aantal plaatsen achter mij zat  Guus en op de helft van de race kreeg ik de paarse NSX van Michael Duncan voor mij. Het gevecht ging op het scherpst van de schede. Ik merkte al snel, dat mijn remmen begonnen te faden en dat het beste van mijn banden eraf was. Ik gleed dan ook alle kanten uit. Echter ik wist de Integra's achter mij te houden. Tot in de één na laatste ronde. Ik wilde mij klaar maken om naar de NSX van Michael toe te remmen (achter in het circuit) en ik voelde een licht tikje van achter (waarschijnlijk van de Integra die mij in de bocht probeerde uit te remmen) en ik was mijn auto kwijt. Ik draaide rond en ik eindigde in de grindbak. Toen dacht ik: het is over. Gelukkig kon ik de auto aan de praat houden en reed ik iets boven stationair draaiend de auto weer het circuit op. Ik verloor met deze actie gelukkig geen plaatsen voor het klassement (maar wel 10 seconden in deze ronde). Uiteindelijk finishde ik als 3e NSX en in het totaalklassement werd ik 2e.

Ik wil bij deze ook mijn crew bedanken (mijn gezin, vooral Roosje die mijn auto schoonhield, Simone voor de vooral mentale begeleiding en Dimer voor het fantastische camarawerk), Nico Holdinga, Maarten en vooral Kees-Jan die de supercharger zo fantastisch heeft ingebouwd. En natuurlijk Guus voor de collegialiteit en de strijd.

Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Groeten en veel rijplezier,

Gerard van Santen

 

9 JULI 2000 - NSX VELUWE RIT - verslag

De NSX veluwe rit is voorbij. Het eerste NSX evenement in nederland heeft plaatsgevonden. Een grandioze succes met een grotere opkomst dan verwacht. Het enige wat tegenviel was het nederlands weer. Hier een uitgebreid verslag van dit evenement. Een evenement met veel succes. Een evenement waar nog veel evenementen op zullen volgen!

De foto's zijn inmiddels beschikbaar.U kunt ze vinden in de NSX gallery. Hier staan bijna alle foto's (41 stuks) op.

Ontvangst

Het evenement begon bij Honda dealer Borsboom. Borsboom heeft speciaal voor ons evenement de deuren open gezet en koffie en koek geregeld voor het ontvangst. Hiervoor nogmaals hartelijk dank.

De eerste NSX was "natuurlijk" de witte NSX, aangezien deze ook in de organisatie zat. De eerste deelnemer kwam iets voor twaalf uur. Een rode NSX met 6-spaaks velgen. Even later volgde de derde NSX. Ook een rode met originele 5 spaaks velgen. Toen de vierde NSX (rode "acura" NSX met originele 7 Spaaks velgen) arriveerde werd het in een keer enorm druk. Iedereen had zich namelijk achter deze NSX aangesloten. De vijfde NSX volgde kort daarachter. Dat is de zwarte met de "100" spaaks bbs velgen. Iets na twaalf uur was iedereen gearriveerd en konden er foto's worden gemaakt van alle deelnemende auto's.

Hier volgt de lijst met auto's die mee hebben gereden tijdens de rit:

1.      NSX            wit              1992    
2. NSX rood 1991
3. NSX rood 1992
4. NSX rood 1992
5. NSX zwart 1993
6. S2000 blauw 2000
7. S2000 blauw 2000
8. S800 wit ?1964
9. Prelude wit ?1991
10. Prelude zilver ?1997
11. CRX zwart ?1997
12. Integra wit (R) ?1997
13. CRX

zwart

1988

Welkomswoord

Na een tijdje kennismaken en bijpraten was het tijd voor de officiële opening. Iets voor één uur zijn we begonnen met een kort welkomswoord door mij. Hierop volgde de korte uitleg over het colonne rijden. De routes werden uitgedeeld en iedereen liep naar zijn of haar auto. De witte NSX reed voorop gevolgd door 4 andere NSX-en en 7 andere auto's waaronder ik (zie lijstje deelnemers).

De route -1-

De route begon in Nunspeet en er werd allereerst gereden in zuidelijke richting. De wegen liepen uiteraard door de bosrijke omgeving van de veluwe. Helaas zorgde de regen ervoor dat de veluwe er niet op zijn best uitzag. Nadat de twee plaatsjes Elspeet en Uddel waren gepaseerd, werden bordjes Apeldoorn aangehouden. We kwamen toen door Hoog Soeren en zijn vanaf daar richting de snelweg gegaan. Je moet natuurlijk ook even de maximale snelheid in nederland rijden met een NSX. Nadat de NSX flink geaccelereerd hebben om snel de snelweg op te komen ontstond er een gat tussen de voorhoede en de achterhoede. Maar het gat was gelukkig snel opgelost, toen de voorhoede even "rustig" aan reed. De eerste afslag werd genomen en er werd richting Garderen gereden. Vlak voor Garderen was het hotel/restaurant van Bilderberg waar onze lunch plaatsvond.

Hotel Bilderberg

Bij het hotel aangekomen werden allereerst de NSX-en aan de voorzijde van het hotel neergezet om hier foto's te maken. Voor het hotel was een kleine rotonde waar mooi 5 NSX-en omheen konden staan. Nadat er flink gefotografeerd en gefilmd was werd er naar de achterkant gereden om daar de auto's netjes naast elkaar te parkeren.


De lunch

Rond twee uur begonnen wij met de lunch (precies volgen schema). Tijdens de lunch werd er uiteraard veel gepraat over de NSX en over andere Honda avonturen. Ook werd er volop genoten van het eten en het drinken. Nadat iedereen elkaar beter kende en er flink was bijgepraat waren er al bijna twee uren gepaseerd.

De route -2-

Om vier uur werd er begonnen met het tweede deel van de route. Deze ging allereerst richting Putten. Ik ben toen eerst vooruit gereden om op een mooi punt te gaan staan om daar te filmen en te fotograferen. Dat stukje film is erg goed gelukt en de foto's, dat is nog even afwachten. Nadat iedereen het filmpunt was gepasseerd, stapte ik weer snel in de CRX om weer aan te sluiten bij de rest. Na wat inhaalacties was ik weer bij de groep aangesloten.

Een probleem van mij tijdens deze rit was, dat ik de hele tijd achteraan reed en zo dus bijna geen NSX kon zien. Daarom was nu overlegd dat de integra mijn taak als "achterste" zal overnemen. Op een rustig landweggetje ben ik toen de rest gepasseerd en kon toen eindelijk achter een NSX rijden. Na een tijdje kwamen we weer uit in Elspeet en konden we de weg richting het noorden volgen naar Nunspeet.

Terugkomst

Rond half vijf kwamen we weer terug bij de honda dealer Borsboom. Hier werd nog even nagepraat en langzaam maar zeker reed elke Honda weer van het terein af richting huis. De organisatie werd bedankt en er werd al volop gepraat over een volgend evenement. Deze zal er zeker komen! Op weg naar huis kon ik nog een heel stuk achter een rode NSX rijden. Dit leverde ook nog mooi videomateriaal op.

Conclusie

De NSX veluwe rit is meer dan geslaagd. De opkomst was groter dan verwacht en iedereen was erg enthousiast. En dit is nog maar het eerste evenement. Dit is zeker niet het laatste evenement waarschijnlijk wordt er dit jaar ook nog wel wat georganiseerd. Een ding is zo goed als zeker. NSX veluwe rit 2001 wordt weer georganiseerd. Hopelijk met nog meer NSX-en, nog meer NSX-fans en ..... zonder regen.

Heeft u nog opmerkingen / aanmerkingen / suggesties of aanvullingen op dit verhaal stuur dan even een mail.

 

Mailinglist

Er is ondertussen een mailinglist. Deze is alleen toegankelijk voor leden van de NSX club. U kunt ook lid worden van de club!

 

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden voor de club dan kan dit. Stuur dan een mailtje naar renso@wxs.nl. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk terug mailen.

Zowel mensen met een NSX als NSX-fans kunnen lid worden. Momenteel is de club nog gratis. Het is nog een kleine club, maar wat niet is kan nog komen en voor het succesvol lopen van de club zijn er natuurlijk leden nodig.

 

NSX in Nederland

Hier volgt een lijst met alle NSX-en die bij mij bekend zijn. Weet jij een NSX die nog niet bij mij bekend is. Mail me dan op renso@wxs.nl.

Foto Type                        Jaar         > Kleur           Kenteken    Import Te Koop Prijs           Bijzonderheden
. NSX 1991     Zilvergrijs   ? Ja 85.000  
. NSX 1991     Rood   Ja       
. NSX ?     Rood   Ja       
. NSX 1992     Rood   ?       
. NSX 1992     Rood   ? Ja 80.000  
. NSX 1992     Wit FB-FL-24 Nee       
. NSX 1993     Zwart   Ja       
. NSX 1994     Geel HT-TT-12 Nee Ja 152.500  
. NSX-T (targa) 1995     Zilvergrijs   Nee Ja ?????  
. NSX 1997     Orange TN-TJ-33 Nee       

...... (binnenkort meer)

Ledenlijst


Oprichter

Renso Lohuis

Klik om te vergroten

e-mail : renso@planet.nl
internet : http://worldofhonda.com

NSX : nee

Oprichter van de Nederlandse NSX club (en van deze site)


NSX Bezitters

Guus Toth

Klik om te vergroten

e-mail : -
internet : -

NSX : Ja
Kleur : wit
Bouwjaar: 1992

Heeft zijn NSX overgespoten van rood naar wit

Gerard van Santen

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

e-mail : gvsanten@hetnet.nl
internet : -

NSX : Ja (2)
Kleur : rood (rood dak)
Bouwjaar: ?

Kleur : rood (zwart dak)
Bouwjaar: 1991

Heeft twee geimporteerde NSX'en, waarvan hij er een ombouwd tot race-NSX.

Anoniem (2)

e-mail : -
internet : -

NSX : Ja
Kleur : rood
Bouwjaar: 1992

Anoniem (3)

Klik om te vergroten

e-mail : -
internet : -

NSX : Ja
Kleur : zilver
Bouwjaar: 1995

Heeft de NSX gekocht waarin ik heb gezeten op de auto rai

Anoniem (4)

Klik om te vergroten

e-mail : -
internet : -

NSX : Ja
Kleur : zwart
Bouwjaar: 1993


NSX Fans

Marco en Miranda van Oort e-mail : hondaoss@wish.net
internet : -

NSX : nee

Veel schaalmodellen (+/- 70) waarvan 16 NSX'en.

Bart de Witte e-mail :
internet : -

NSX : nee

Hans ? e-mail :
internet : -

NSX : nee

P. G. e-mail :
internet : -

NSX : nee

J. K. e-mail :
internet : -

NSX : nee

Marco de Ruijter e-mail : ruuters@planet.nl
internet : -

NSX : nee

Louis Blansjaar e-mail : lp.blansjaar@chello.nl
internet : -

NSX : nee

Ronny Lucassen

e-mail : slucas@worldonline.nl
internet : -

NSX : nee

Jan Hendrik Smit

e-mail : JanHendrikSmit@WXS.nl
internet : -

NSX : nee


Updated: 16 October 2001

Free counter and web stats

Copyright © 2001 Ren Web Design